Innsikt

Effektiv SEO-Strategi 2024

Effektiv SEO-Strategi 2024

8. februar 2024

Skrevet av Jone Madsen

Ønsker du å forstå nøyaktig hvordan du kan lage og implementere en effektiv SEO-strategi steg for steg? I dette innlegget vil du få innsikt i en løsning som har hjulpet oss å øke andres nettsiders organiske trafikk betydelig. Dersom målet ditt er å oppnå høyere rangeringer på Google, er denne guiden for deg.

Hva er en SEO-strategi?

En SEO-strategi er en plan for å skape, optimalisere og promotere innhold med mål om å forbedre synligheten i søkeresultatene, og dermed tiltrekke seg mer organisk trafikk til nettstedet. Den involverer ulike teknikker, som nøkkelords-analyse, on-page-optimalisering, teknisk SEO og lenkebygging.

Med andre ord: En SEO-strategi er prosessen du følger når du ønsker å generere mer organisk trafikk.

Dette er hvordan du lager en SEO-strategi i 2024:

1. Lag en liste over nøkkelord

Analyse av nøkkelord er vanligvis det første steget i SEO-strategi. En av de beste måtene å finne nøkkelord på, er ved å bruke Google Suggest. Start med å skrive inn et nøkkelord i Googles søkefelt, og det vil generere en liste med forslag.

Disse forslagene er ofte gode nøkkelord for SEO fordi de kommer direkte fra Google, noe som indikerer at folk faktisk søker etter dem. Lengre nøkkelord, kjent som long tail keywords, har vanligvis lavere konkurranse enn kortere uttrykk, selv om de har lavere søkevolum.

Norge har lavere søkevolum, som gjør at lengre søketermer blir utfordrende å bruke dersom det er veldig spesifikt. Derfor kan det være lurt å satse på kortere søketermer dersom hovedspråket er norsk for dine nøkkelord.

Skriv ned omtrent 10 nøkkelord og bruk f.eks. verktøy som Semrush eller Uber Suggest for å analysere søkevolumet og eventuelle konkurrenter.

Med 10 nøkkelord i lomma er du klar for trinn 2.

2. Analyser Googles første side

Nå som du har noen nøkkelord, er det på tide å se hvem som allerede har dem. Skriv inn et av nøkkelordene i Google og skann de øverste organiske 10 resultatene. Legg merke til mønstre og ta notater. For eksempel, hvis søkeresultatene er dominert av punktlister, bør du kanskje vurdere å publisere en egen punktliste på bloggen din, hvis du skal dekke det samme emnet.

De første resultatene er ofte betalte plasseringer merket med Sponset, husk å scrolle forbi disse før du sammenligner dine nøkkelord for best mulig organisk synlighet.

3. Identifiser dine konkurrenter

Et genialt verktøy for SEO-konkurrentanalyse er Semrush. Verktøyet gjør prosessen enkel og sparer mye tid. Du skriver inn nettadressen din i Domain Overview, og ruller ned til Main Organic Competitors. Dette er nettsteder som rangerer for lignende nøkkelord og retter seg mot et lignende publikum som deg.

Klikk på
View all… for å se flere tall, inkludert antall felles nøkkelord og trafikken disse nettstedene genererer. Noter deg minst 4-5 hovedkonkurrenter.

4. Skap noe annerledes eller bedre

Nå er det på tide å lage innhold av høy kvalitet. Når det gjelder SEO-innhold, har du to alternativer: Du kan lage noe helt annerledes eller noe bedre enn det som allerede finnes. Noen ganger vil du skape noe større og bedre (Skyscraper Technique), mens andre ganger vil du skape noe helt annerledes for å skille deg ut.

Noen eksempler:

Punktlister:


Dersom du legger merke til at innholdet til de beste resultatene for dine søkeord er punktlister, kan du vurdere å publisere en punktliste på din egen blogg.

Statistikk:

Hvis du ser at konkurrentene dine har publisert innhold med statistikk og data, kan du gjøre en egen studie med relevant statistikk og nyttig informasjon for besøkende og Google.

5. Legg til en “hook”

For å forbedre rangeringene dine på Google i 2024, trenger du backlinks, og mange av dem. Ifølge en studie utført av Stone Temple Consulting, som ble publisert på Moz-bloggen, er backlinks sterkt i sammenheng med førsteplass-rangeringer på Google.

…men, hvordan gjør man det? Du må finne ut hvorfor folk spesifikt lenker til innhold i din bransje, og inkludere det i ditt innhold. også kjent som et
hookNoen eksempler:


Noe å bemerke seg er at flere artikler inkluderer statistikk og data som en strategi for å bygge lenker. Det er fascinerende når folk deler innhold knyttet til statistikk, fordi da blir det en betydelig økning i engasjementet. Statistikk og d
ata viser seg å være en formidabel ressurs som ikke bare beriker innholdet, men også fungerer som en effektiv hook for å styrke backlinks.

En annen effektiv hook er bruken av guides. Når det lages detaljerte veiledninger, fungerer de som en verdifull ressurs for andre innholdsprodusenter, og de blir ofte lenket til når andre skriver om det samme emnet.

6. Optimaliser for On-Page SEO

Dette trinnet handler om å optimalisere innholdet ditt for SEO. Her er tre kjerne on-page SEO-teknikker som anbefales i 2024.

Intern linking

… fungerer fortsatt, men det må gjøres riktig. Spesielt hvis du ønsker å linke fra høyt autoriserte nettsider til andre nettsider som trenger mer autoritet.

Korte, gode nøkkelord-URL-er

En analyse av 11,8 millioner Google-søkeresultater viste at korte URL-er generelt gir bedre resultater enn lange URL-er når det gjelder søkemotoroptimalisering. Gjør URL-ene dine korte og konkrete, enten bare med nøkkelordet eller med hoved-nøkkelordet pluss ett ekstra ord.

Hva er hensikten med søket?

Ved å optimalisere innhold for betydning, og ikke bare nøkkelord, finner du hensikten med søket. Du må ta hensyn til kontekst, forholdet mellom ord og brukerens intensjon for å forbedre rangeringen i søkemotoren.

Optimaliser innholdet ditt for hensikten ved å finne ord som er relatert til nøkkelordet ditt. Bruk disse termene naturlig i innholdet ditt. For å gjøre dette, skriv inn nøkkelordet ditt i Google Images for å finne relaterte ord og setninger, og bruk deretter disse termene i innholdet ditt.

7. Optimaliser for søke-intensjon

Bruk Skyscraper Technique 2.0 ved å tilpasse innholdet ditt til søke intensjonen. For eksempel, hvis du ønsker å rangere for nøkkelordet «øke nettsidetrafikk,» bør du analysere hva som allerede rangerer på førstesiden. Hvis det meste av innholdet er i form av små tips og punktlister, men ditt innhold er bare en sammenhengende tekst, bør du kanskje tilpasse innholdet ditt for å matche søke intensjonen, ved å gjøre det om til en punktliste.

8. Fokuser på design til innholdet

Design er kanskje den mest undervurderte delen av innholdsmarkedsføringen. Selv om du kanskje har skrevet bra innhold, vil det ikke få mye oppmerksomhet hvis det ikke ser bra ut. Derfor er det lurt å holde av litt tid til å designe til innholdet.

Grafikk og Diagrammer

Grafikk og diagrammer gjør data lett forståelig. Inkluder minst ett diagram i hvert innlegg for å gjøre kompleks informasjon mer forståelig.

Skjermbilder og Bilder

Bruk skjermbilder og bilder der det er hensiktsmessig for å hjelpe leserne med å implementere spesifikke trinn eller forstå tekniske konsepter.

Blogginnlegg Bannere

Bannere kan ikke ha en praktisk hensikt, men de gir et visuelt appell og gir innlegget ditt et profesjonelt utseende.

Grafikk og Visualiseringer

Visualiseringer kan brukes til å illustrere konsepter og ideer i tillegg til å visualisere data.

9. Sett opp linker til siden din

Aktivt bygg lenker til innholdet ditt ved å benytte deg av tre effektive strategiene som fungerer godt i dag.

Ødelagte Lenker

Finn ødelagte lenker på andre nettsteder og tilby ditt innhold som erstatning. Vær spesifikk, og indikér nøyaktig hvor lenken din passer inn.

Konkurrentanalyse

Analyser konkurrentenes lenker for å identifisere muligheter for å skaffe lignende lenker. Gjennomgå hver link og identifiser sider der ditt innhold kan tilføre verdi.

Evangelist-metoden

Denne strategien handler mindre om lenker og mer om å få innholdet ditt foran de riktige menneskene. Innenfor din nisje må du identifisere personer som driver blogger, og bruk en personlig tilnærming for å dele innholdet ditt uten nødvendigvis å be om delinger.

10. Forbedre og oppdater innholdet ditt

Gå gjennom eldre innhold, fjern utdaterte skjermbilder og bilder, legg til ny informasjon og strategier, og oppdater det for å gjøre det mer relevant. Dette kan føre til betydelige trafikkøkninger.

Hvert trinn her er utformet for å hjelpe deg med å oppnå bedre resultater i søkemotorene, hovedsaklig Google. Husk å tilpasse strategien etter dine spesifikke behov og bransjekrav. Lykke til med å optimalisere nettstedet ditt for suksess i det stadig skiftende landskapet av SEO!

Vil du ha en gratis SEO-analyse av din nettside?

Jone Madsen er en dynamisk og kreativ innholdsprodusent med bred erfaring fra ulike medieplattformer. Han er ekspert på nettsidedesign, fotografering, videoproduksjon og grafisk design, og har en sterk evne til å skape engasjerende innhold som styrker merkevarer og forbedrer brukeropplevelser.